Язовир „Копринка“ – рай за риболов и водни спортове

Целогодишно язовир „Копринка“ е атрактивна дестинация за рибари, природолюбители и почитатели на водни спортове. Мястото си заслужава да бъде посетено дори само заради красивите залези и ароматната борова гора. Разнообразието от възможности го прави подходящо за семейни екскурзии и почивки с голяма компания. Всеки може да намери своето занимание, без да скучае.

Най-честите посетители, разбира се, са рибарите. Във водите на „Копринка“ те могат да уловят кефал, мряна, щука, шаран и бяла риба. В последните години от време на време се хващат и големи сомове. Най-подходящи места за улов на сом са входът към залива Голяма Гюрля и водите около Острова. Не са много рибарите, които успяват да се похвалят с трофейно постижение, обикновено сомовете тежат около 8-10 кг. Все пак възможността съществува и блазни любителите на предизвикателства.

Според сезона възможностите за улов на един или друг вид риба се променят. Средата на есента е подходяща за щука, през късната есен на въдицата се хваща бяла риба, а през зимните месеци може да се лови през дупка в леда в търсене на бабушка.

Освен риболов, язовирът предлага различни възможности за водни спортове. Силните и постоянни ветрове благоприятстват яхтинга, парапланеризма и уиндсърфинга. По водите на „Копринка“ могат да се видят също джетове и водни колела.

efekt-2.com

Язовирът е разположен по поречието на река Тунджа на 7 км. от Казанлък. До него се стига с автомобил, велосипед, а дори и пеш, защото разстоянието отнема не повече от 2 часа бавно ходене. Без значение дали сте настроени за активни дейности или за спокоен отдих, „Копринка“ има какво да предложи.

Източник: brat-bg.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук