ИАРА СЪС ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ПРЕЗ УИКЕНДА

ИАРА СЪС ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ПРЕЗ УИКЕНДА


През изминалия уикенд служители на ИАРА извършиха серия от планирани проверки и проверки по сигнали на граждани.

В събота около 18:00 часа, след извършена проверка на язовир „Мандра“, в близост до моста след село Димчево, беше открита мрежа около 100 м, поставена в работно положение. Мрежата е иззета с констативен протокол и са предприети действия за установяване на нарушителя.

В неделя в 09:30 часа при рутинна проверка на езеро „Вая“ е забелязана мрежа, поставена в работно положение. Мрежата, с дължина 200 м, е извадена и иззета на съхранение с констативен протокол. Не е установен улов на риба.

В часовия диапазон от 14:30 до 18:30 часа, след извършен патрул по вода на язовир „Мандра“, служители на ИАРА откриха 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина около 250 м, поставени в работно положение в района на „Стерила“. Уловената риба (около 10 кг. сребриста каракуда) е върната обратно във водата.

В почивните дни, след подадени сигнали на тел. 112 инспектори на ИАРА извършиха проверка на язовир „Порой“ и река Луда Камчия, село Листец. При проверката на язовир „Порой“ са открити 3 бр. нерегламентирани мрежени уреди „кош“ за улов на езерен рак. На река Луда Камчия са установени и извадени от работно положение 7 бр. мрежи с обща дължина около 250 м. Акцията е извършена съвместно със служители на ОД на МВР – град Айтос. За извършените проверки са съставени два протокола.

efekt-2.com

ИАРА СЪС ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ПРЕЗ УИКЕНДАПрез изминалия уикенд служители на ИАРА извършиха серия от планирани проверки и…

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Montag, 17. Februar 2020

Проверките на ИАРА в цялата страна продължават! Гражданите могат да съдействат като подават сигнал на телефон 112 при съмнения за нередности и нарушения!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук