10 съвети за по-добър риболов на троха през зимата

Ето 10 съвети за по-добър риболов на троха през зимата…

1. Наличните в търговската мрежа трохи, не издуват рибата така, както намокрения хляб. Приготвят се лесно – просто добавяте вода малко по малко и пресявате бучките с малко едро сито.
– сипвате трохите в кръгла купа или кофа.
– добавяте водата малко по малко като бъркате внимателно.
– пресявате сместа с малкото едро сито така, че да може да става на топка с леко натискане.

2. Използвайте средно дебелите филии хляб на дълготрайния хляб за кукичка. Този хляб стой на кукичката най-добре от всички.

3. Използвайте замби с месингова глава, тъй като те перфорират хляба по-ефективно от тези с пластмасовите глави. Винаги перфорирайте вашия хляб навън, върху плоска повърхност. Използвайте масичка. 3-4мм парченце хляб е идеално за червеноперка.

efekt-2.com

4. Вашата хлебна захранка може да изсъхне по време на риболова. Ако това стане, напръскайте я бързо с пулверизатор, за да я върнете в първоначалната й форма. Добавянето на вода без пулверизатор ще направи хляба на бучки.

5. Тъй като хлябът е съвсем лека храна, възможно е да замине по течението преди да достигне дъното, ако ловите на река или на друго място където има течение. За да се преборя с това аз добавям 3 мм чакъл за аквариум към захранката, за да й придам допълнителна тежест и да й помогна да потъне на дъното по-бързо.

6. Намокреният хляб е евтина и лесна захранка, но аз я използвам само когато ловя големи червеноперки. За да я приготвя просто отделям корите на един хляб с дебело нарязани филии и ги слагам в блендера. Често най-евтиният хляб е най-добър за омокряне, защото по принцип е по-сух от по-скъпите хлябове и става страхотна пухкава захранка.

7. Положителните монтажи за щека с оливетки и последен дропер на 10см от куката са най-добрите за риболов на хляб. Захранката от трохи привлича и много дребна риба освен по-големите, и по-малките екземпляри често стоят над хранителното петно. Един положителен монтаж изстрелян с една оливетка ще профучи покрай тези риби и ще ви даде шанс за един по-голям екземпляр или два.

8. За да помогнете на хляба да се задържи върху кукичката го мушнете в микровълновата за 20 сек. Това го прави по-лепкав. Някои въдичари предпочитат след това да го разточат с точилка за да му помогнат да стане дори още по-добре. Но това води до много пропуснати кълванета.

9. Смесете трохите преди да започнете с риболова, за да им дадете възможност да абсорбират водата напълно. Обикновено хлябът се нуждае от няколко часа да поеме водата правилно. Ако смесите вашата захранка предварително можете да я пъхнете във фризера и да я размразите когато ви потрябва.

10. Дръжте вашите филии хляб за кукичка в найлонов плик докато сте на брега, за да предотвратите изсъхване, и изваждайте само когато филията от която ползвате трохи е вече изсъхнала.

Източник: www.facebook.com/BgRibolov

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук