13 килограмова щука хвана любител в река Янтра

13 килограмова щука хвана любител в река Янтра


13 килограмова щука хвана любител в река Янтра

Любител рибар от Омуртажко е уловил трофейна 13 килограмова щука в река Янтра. След серия снимки, за да запечата момента на личен рекорд, рибата е върната отново във водата, разказа Синан Тахсинов за БТА.
Младият мъж е запален по риболова. Още от дете лови риба в близката река край родното си село Голямо Църквище. Сега използва всяка възможност за среща с природата и за риболов.

Трофейната щука е уловена случайно. Синан отива на Янтра за кефал. „Тази риба обаче ме изненада. Закачи се на воблер – изкуствена примамка, вадих я в продължение на 20 минути“, разказва той. И допълва, че е улавял и други големи щуки – от по 3-4 кг на язовир „Ястребино“. В архива си на рибар има записан и уловен 20 килограмов сом на язовир „Тича“.

Синан е член на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ клон Ястребино. Включва се активно в борбата с бракониерите по водоемите в Търговищко. За него риболовът е спорт и зареждащ досег с природата. „Аз риба не ям! Каквото уловя – пускам го във водата. Не ми се убиват такива красиви създания!“, споделя още той.
Според Шенол Хасанов, ръководител на доброволците от ЦРОО от клон Ястребино, „макар и често срещана в нашите водоеми, щуката трудно достига такива размери, особено при наличието на бракониерите“.

Източник: agrozona.bg

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук