318 килограма риба с тайна отвара от Канада!

318 килограма риба с тайна отвара от Канада!

318 килограма риба с тайна отвара от Канада смаяха служителите на МВР .
Бракониери от град София са уловили риба със забранена стръв. По данни на правоохранителните органи, в района на град София са били задържани четирима мъже, заподозрени в бракониерство. По време на задържането мъжете имали 318 килограма уловена риба. Риболовните инспектори били учудени от факта, че задържаните нямали абсолютно никаква бракониерска екипировка (мрежи, електрошок, експлозиви и т.н.).

На въпроса, по какъв начин са успели да уловят толкова много риба, мъжете се измъкнали с шега „добро кълване“. Но при оглед на личните вещи, един от инспекторите бил привлечен от опаковка с чуждестранен етикет. Тя съдържала спрей с неизвестен произход. След експертизата се установило, че веществото е способно много силно да влияе върху рибата, благодарение на действието на специални ензими. Основното свойство на даденото вещество било активирането в рибата на чувството за глад с безпрецедентна сила.

По време на експериментите даже най-ситата риба под въздействието на ензимите ставала много активна и проявявала нечуван апетит. След разпита, станало ясно, че мъжете наистина не са бракониери, а обикновени любители на риболова. Един от задържаните се сдобил с примамката през интернет, от един сайт.

Самите задържани били малко шокирани, тъй като такъв голям улов те самите не можели да си представят. След изясняване на обстоятелствата, мъжете били пуснати без да бъде намерено юридическо основание за задържането им или нарушаване на закона. Разследващата комисия била силно заинтересована от намерената примамка. Оказва се, че даденото средство било създадено през 2011 година от канадски учени. Веднага след изобретяването ѝ, тази примамка била добавена в черния списък от ред Европейски страни и като цяло се явява строго забранена и до днес.

В страната ни няма такъв закон (към дадения момент се подготвя обръщение за регистриране на жалби), и благодарение на бюрокрацията, съдейки по всичко, скоро няма да бъде приет. Ние сами намерихме в интернет сайт, който абсолютно легално продава прочутата примамка, за радост на всички рибари. Засега няма законопроект за забрана и всичко е в рамките на закона. Службите и нашият източник не разкриват марката на тази забранена стръв за да предпазят водоемите от други такива рибари.

efekt-2.com

И според нас така и трябва както и трябва да се изготви списък на забранените консумативи и примамки. Щом за спортистите има допинг контрол защо да няма и за спортният риболов? Случката се разиграва през 2017 година близо до София, но тя възбужда много въпроси за хуманността и тънката граница за законите и човешката алчност. Трябва да се помисли за синхронизирана на законодателството ни с това в Европа и света и по-сериозни санкции за бракониерите!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук