5 полезни съвета за риболов на блесна

Съществуват много любители на спининг риболова, тъй като той е доста интересен и забавен. Разбира се, ловенето на блесна крие своите малки тайни, с които ще ви запознаем в днешната ни публикация, която се надяваме да ви хареса. А ето ги предложенията ни към всеки кандидат риболовец:

1 – Купете двуколенен прът, тъй като той е много по-добре решение от телескопа.

2 – Купувайте само по една блесна от различните видове. Изпробвайте качеството й и чак тогава взимайте резерви. Пъстроцветните и наконтени блесни по магазините, не винаги предлагат добра производителност.

3 – Избирайте блесни, които приличат на риби. Днес на пазара има доста стойностни модели, сред които медни, златисти, сребристи и така нататък.

efekt-2.com

4 – В случай, че имате нужда от тройка съблюдавайте за симетрията, отворените контри на кукичките и основното, да позволява демонтаж без това да влияе на блесната.

5 – Леката блесна, може да се утежни посредством добавки, докато тежката не. Именно заради това следете за тежестта на блесните, които купувате.

До този момент разгледахме най-важните съвети при избор на блесна. Естествено всичко зависи от това каква риба ще ловите, но каквото и решение да вземете е добре да спазвате препоръките ни за да се поздравите с пълен успех. Пълните качества на съществуващите блесни може да изпитате във вода и никъде другаде. Не четете какво пише на етикета, а просто експериментирайте. Консултирайте действията си с вашия приятели, практикуващи спининг риболов по родните водоеми на България.

Източник: nasluka-shop.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук