Как да хванем щука в края на есента

Как да хванем щука в края на есента или сезон като този.
Характеристики на лов на щука в края на есента. Как да изберем място и стръв. Съвети за успешен риболов.

Смята се, че в късната есен рибата отива в дълбоки води, става по-малко активна и поради това риболовните резултати намаляват. Но това не е напълно вярно. И през ноември можете успешно да хванете щука, ако имате известни знания и умения.

Къде да търсите щука в края на есента?
Наистина в студения сезон рибата има тенденция към дълбочина, защото там водата е по-топла. Но понякога щуката отива в плитка вода, където хлебарка, разплодни запаси се хранят в тревата и в гъсталаците от тръстика, чистачите са основната плячка на хищника. Често щуката е в гъсталака, където да се получи е много проблематично. В ветровито ноемврийско време тя излиза в откритата вода и ловува по ръба.

Незабравимо преживяване може да остави есенния риболов в затворените резервоари, които остават след пролетния наводнение. Рибата влиза в тях, за да хвърли хайвера си и не винаги има време да си тръгне. В резултат щуката влиза в ограничено пространство с изобилие от хранителни запаси. С есента фуражът става по-малък и гладен хищник активно атакува всичко, което се вижда. В такива резервоари може да се наблюдава как няколко индивида са склонни да примамват наведнъж.

Пайк обича да се крие сред шноли. Изборът на уреди зависи от мястото на риболова.

efekt-2.com

Спинери за риболов
В късната есен най-популярните люлеещи се безделници. Звукът от удрянето на водата и бързото окабеляване са изключително привлекателни за хищника. Редуването на ускорение със забавяне, пълно спиране на въртящия се и отново рязко ускорение – колкото по-разнообразен е въртящият се, толкова по-голяма е вероятността от ухапване. В плитки райони с остатъци от трева и наличие на шноли в долната част е по-препоръчително да се използват не-куки.

Въртящите се примамки са по-подходящи за лятото, но ако искате, можете да опитате да ги хванете, като използвате много бавно окабеляване.

Джиг глави
В големи и средни реки в късната есен щуката може да бъде успешно уловена за джигиране с помощта на меки дюзи . Няма значение дали туистът или вибролитът. Окабеляването е същото като през лятото: пренавиване на пауза с увеличен брой обороти на бобината. Често по-леките джигови глави работят по-добре.

При снопове добрите резултати се показват от „ядливи“ силиконови примамки, които се монтират на голяма кутия за офсет и се използват без натоварване.

На воблери и попъри
Воблери и попъри също успешно работят на реки и езера в късната есен и е изненадващо, че през ноември щуките са „съблазнени” от такава чисто лятна стръв като попър.

Източник: butiche.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук