Печена щука с картофи на фурна

Печена щука с картофи на фурна

Фурна печена щука с картофи виж рецептата.

Проста и вкусна рецепта за готвене на щука цяла с картофи във фурната.

Ставайки собственик на голяма щука (как да хване щука), всяка домакиня мисли как да го приготви по-вкусно. Като цяло, най-лесният начин за пържене на щука (прочетете как да изпържите щука, прочетете тук), но цялата щука със сигурност ще представлява интерес за всички присъстващи. Затова днес на масата е щука, печена с картофи във фурната. Ето, вкусна сочна риба и меки, напоени картофи, изтичащи надолу от нейните сокове. Готвенето с фолио помага да се ускори процеса и да се запазят максимално всички вкусове. И още една тайна е добавянето на масло към рибата, което придава на месото допълнителна нежност. Рецептата е основна, можете да вземете всякакви зеленчуци. Страхотни моркови, тиква, тиквички. Затова експериментирайте.

Съставки за печене на щука:

  • щука 400 гр
  • картофи 4 бр
  • лук 1 бр
  • сол, смлян пипер и щипка
  • масло 30 g

Процедурата за готвене на щука

Пригответе всичко необходимо. Първо почистете рибата отвън, след това отворете корема, отстранете вътрешностите и изплакнете добре под течаща вода. Обелете картофа и лука. Настържете щуката със смес от сол и черен пипер. Оставете за една нощ в хладилник, така че месото да се осолява по-добре. Ако няма време, можете да продължите към следващата стъпка.

efekt-2.com

Нарежете картофите на тънки венчелистчета.

Вземете фолио, разгънете върху лист за печене, намажете с парче масло. Поставете картофите на 2-3 слоя. Поставянето на много не си струва, в противен случай може да няма време да се приготвите.

Нарежете лука на четвъртинки или кубчета, размерът всъщност няма значение. Добавете малко сол и подправки, разбъркайте.

Поставете щуката отгоре на картофите, сложете плънката от лук в корема.

Нарежете маслото на тънки филийки и поставете върху рибата.

Развийте втория слой фолио отгоре, увийте го добре по краищата. Трябва да е голям плик.

Сложете листа за печене във фурната, загрята до 200 градуса и гответе за половин час. След това излезте и оставете да стои, без да отваряте, още 10 минути. Ако се опитате да отворите плика веднага, можете да се изгорите с изтичащата пара.

 

Сервирайте горещо.

Приятен апетит!

Източник: butiche.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук