Улов на шаран на хранилка

Улов на шаран на хранилка


Улов на шаран на хранилка виж тук.
Правилният избор на места за риболов на шаран е на хранилката. Изборът на въдици, макари, въдици, щраус, стръв.

Обикновен въдица за шаран
За улов на шаран на хранилка се използват, така да се каже, принадлежности за тежка категория, поне по-мощни, отколкото при риболов на платика и други риби от семейство циприниди. Шаранът се отличава със своя буен характер. Това е всичко казано, затова захранващото устройство често се използва в мощни условия – тежък клас с тестови индикатори от 100-150 грама. Препоръчителната дължина на хранилката на шарана е 3, 9-4, 2 метра. Сега много компании са специализирани в риболовните въдици за шаран, например FOX, както и Sonik. В бюджетния сегмент – Banax, Wychwood, Prologic.

Риболовна макара
При избора на бобина веднага се маркират „мелнички за месо“ от категория 1000–000 макари. Те просто не могат да издържат на потресаващи товари и товари под формата на теглото на захранващите устройства и силата на тока, на който обикновено се хващат шарани. Тя изисква макара с батерия, която може бързо да изключи триещата спирачка и да предпази пръта от счупване или кражба на скъп прът с шаран. И това е възможно, когато рибарят се отдалечи от снаряда за всякакви нужди.

Характеристиките на бобината могат да бъдат класифицирани като мощност, тоест бобината трябва да е мощна, бавна, подобна по природа на работата на лебедката. Предавателното число се определя като 4.1: 1, понякога 4.8: 1. Макарата трябва да бъде от категория 4500. Препоръчителният брой лагери в минимална скала е пет и е по-добре, ако има повече лагери. Популярните бобини включват продукти от Daiwa, Trabucco, Banax, Salmo, Shimano. Те провериха всички индикатори, където скоростта е рационално комбинирана със силово сцепление, което позволява риболов на големи риби до трофейни риби.

Риболовна линия или плитка
За улов на шаран обикновено се използва сплетен шнур, който е по-силен от всяка въдица, няма разтегливост и огъване с потока, подобно на монофилна въдица, а също така дава чувствителност към справяне. Обикновено за улов на шаран се използва шнур с дебелина 0, 4 мм. За каишки се използва флуорокарбон със същата дебелина на линията като кабела. Риболовната линия на флуоровъглерод не е издръжлива, но е почти невидима във вода, което е много важно при риболов на внимателен шаран. Но въдица с дебелина 0, 4 мм на каишка може да издържи ритници на шаран, ако не насилвате събитията и правилно използвате възможностите на въдицата, макарата и съоръженията като цяло. Трябва да се има предвид, че силата на предавката трябва да бъде най-малко 10 килограма заедно с всички компоненти и връзки.

efekt-2.com

С ежегодно тестване на захранващия прът и замяна на оплетения шнур със свеж шнур, сцеплението ще работи без прекъсване.

оборудване
Запознатите бримки се използват като щрапки за връзване на каишката: Gardner paternoster, бримки симетрично-асиметрични. Пластмасовите антициркулатори също не трябва да се изхвърлят. Доказано оборудване. В допълнение, каишката може да бъде прикрепена към мощен троен въртящ се елемент.

куки
Въпреки факта, че рибата е голяма, не трябва да слагате много големи куки. Достатъчно е да използвате куки № 7-6 с международна номерация.

Стръв за улов на шаран на хранилка
Като стръв е по-добре да използвате проверени смеси специално за улов на шаран от известни производители на стръв: Sensas, Trapper, Dunaev с плодови и бисквити компоненти и това са важни компоненти за лятна стръв на шаран. Дюзите и стръвта са червеи под формата на „сандвичи“ с бял и червен личинка, а боилите са популярни, от плодове за лято до висококалорични есенни боили с добавки на протеини, рибено брашно или рибено масло. Също така царевица, макуха, млади картофи, хляб, ечемик се използват за улов на шаран.

Важен фактор за успешния лов на шаран е правилният избор на място.
Тук можем да различим такъв фактор като относителната или пълна пустота на избрания риболовен обект. Ние сме подредени по такъв начин, че винаги сме привлечени да се заселим на гладка чиста брегова ивица, където няма нито сеч, нито гъста трева и кошери на дива роза, нито камъни, нито дървета, които лежат и стоят, където може да се монтира хранилка. Но такива паркирани стъпкани места са ценни само за външното ни възприятие. Рибата, напротив, избягва подобни места, защото тук обикновено е претъпкано и шумно. Най-добре е да намерите дива отсечка на брега, която почиващите избягват, ако е възможно, изчистете я, потъпчете и скоро ще бъде уютно, обещаващо за риболов и риболов.

Източник: butiche.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук