Централно Рибно Опазване тази година с нов рекорд!

Централно Рибно Опазване тази година с нов рекорд!


Централно Рибно Опазване тази година с нов рекорд за събрани дарения за зарибяване и опазване на водоемите в страната ни. Момчетата доброволно полагат обществена дейност в услуга на обществото. Да пазим природата си е дълг на всеки един от нас. Днешните групи доброволци от ЦРО с личен пример показват, че трябва гражданските сдружения да се намесят в държавата особено там където държавата не работи. Борбата с бракониерите е война за опазване на природата и дълг на всеки рибар, ако щете.

При съмнения за бракониерска дейност търсете контакт с ЦРО, само така могат да бъдат натиснати службите да си свършат работата. Личният пример е важен затова трябва да пазим водоемите чисти, но и да възпитаваме подрастващите да бъдат загрижени. Бдителността на гражданите е вид възпитание на обществото и тя е ценна в борбата с нарушителите. Някога далеч във времето така бяха възпитани всички, които живееха в пограничните райони, а защо не и сега да възпитаваме този модел в обществото покрай големите водоеми? Да пазим големите трофейни риби също е важно за всички, които практикуват риболов, защото те са природно богатство на което трябва да се радват и идните поколения.

Момчетата, който охраняват водоемите се борят с нарушители и бракониери в мафията, но и с техните съратници от системата и ИАРА, ако щете, защото винаги има недобросъвестни държавни служители, които си затварят очите и правят компромиси. Компромиси с природата не бива, компромиси със закона си е вид съучастие в престъпно деяние.

Нека службите знаят, че доверието в тях може да се върне само с дела, а не с ПИАР ходове. Обществото на България може да промени моделът на системата с граждански натиск. Да бъдем отговорни към нас самите е дълга да бъдем отговорни към системата и институциите е задължение на всеки един от нас, ако искаме промяна трябва да променим нас самите, децата си, семействата и само така ще променим средата, в която живеем.

Момчетата от ЦРО са разбрали, че природата не ни е бащиния, а отговорност, време е и ние да разберем това. Централно Рибно Опазване тази година с нов рекорд за зарибяване, тази година дано и ИАРА да бъдат с нов рекорд по залавяне на бракониери, а МВР и прокуратурата да започне да прилага наказателният кодекс за всички нарушители и бракониерите – рецидивисти да влизат в затвора. Молим всеки рибар да сподели това на стената си, така нашите послания ще достигнат до повече хора!

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук