2 килограма златна рибка уловена с въдица!

2 килограма златна рибка уловена с въдица!


Собственикът на тази златна рибка едва ли е предполагал в какво чудовище ще се превърне, след като я пусне на свобода. Веднъж освободени в природата тези домашни любимци смайват с развитието си, съобщава BBC. Но изследователи от Мърдокския университет в Пърт, Западна Австралия, са установили, че тези огромни риби изминават стотици километри само за една година.

По принцип родината на златните рибки е Източна Азия, но сега те се отглеждат като домашни любимци в целия свят, но в същото време се считат за един от най-тежките инвазивни водни видове.

Веднъж освободени, те могат да имат огромно влияние върху местните екосистеми. Тиш бе една от рекордьорките от този вид. Златната рибка живееше в Северен Йоркшир и бе собственост на 72-годишната Хилга Ханд.

Тиш умира на преклонната възраст от 43 години през 1999 г. „Златна рибка се предполага, че нямат такава памет, но аз съм сигурна, че Тиш ме познаваше,“ казва собственичката и. Златните рибки се превръщат в огромни трофейни екземпляри в свободна среда. Този екземпляр на снимката тежи над 2 килограма, но има и по-големи твърдят учените. Някой фирми за производство на храна за рибки дори използват такива едри екземпляри като реклама.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук